Покер игри

В днешно време съществуват много различни видове покер игри, сред тях са многобройни вариации, някой много известни а друди не толкова разчути. Ако сте фен на покер игри ви препоръчваме да прочетете тази статия, която ще ви обясни различните видове и как се играят.

Какво представляват покер игри & видове

poker igriПокерът е игра, която хората играят с нормално тесте от 52 карти. Покерът е сред най-известните казино игри, която включва късмет, но и известни умения. В покер играчите правят залагания един срещу друг в зависимост от стойността на своята покер ръка. Залозите обикновено се правят с пластмасови или керамични дискове, наречени чипове. Залозите също могат да се правят с истински пари, но по-често се използват чипове, защото са по-лесни за обработка и броене.

В днешно време, когато някой ви попита дали играете покер игри, обикновено има предвид тексас холдем – игра, която става все по-популярна през последното десетилетие. Но има много версии и вариации на покера, като основните видове са:

Тексас Покер

Texas hold ’em е един от най-популярните варианти на Покер онлайн. Две карти, известни като карти с дупки, се раздават с лицето надолу на всеки играч, а след това пет общи карти се раздават с лицето нагоре на три етапа. Етапите се състоят от поредица от три карти, по-късно допълнителна единична карта и финална карта. Всеки играч търси най-добрата покер ръка с пет карти от всяка комбинация от седемте карти на петте общи карти и техните две дупки. Играчите имат опции за залагане, за да проверят, повикат, повишат или откажат. Играчът на тексас Покер, който има най-добрата ръка и не е отказал до края на всички рундове за залагания, печели всички парични залози за ръката.

Omaha

Omaha е друг тип Hold ‘Em, който може да се играе от 2-10 играчи наведнъж. Подобно на Texas Hold ‘Em, има четири рунда залагания, но за разлика от тази версия, на всеки играч се раздават по четири дупки и петте общи карти веднага се разкриват. Играчите трябва да направят най-добрите си ръце с 5 карти от две от своите дупки и три от общите.

7-card Stud

В 7-картов Stud всеки играч се раздава по 7 карти, три надолу и четири нагоре. Играчите трябва да направят възможно най-добрите ръце с 5 карти от своите 7.

Теглене с 5 карти

На всеки играч се раздават по 5 карти, но при първоначалния ход, играчът може да избере да търгува с до 3 от тях.

Високо/Ниско Чикаго

Тази родословна игра може да се играе за най-високата ръка или за най-ниската. В Високо Чикаго, играчът с най-високата пика с лице надолу печели половината пот. В Ниско Чикаго играчът с най-ниска пика с лице надолу печели половината пот. Другата половина на пота се печели от играча с най-добрата ръка. Ако някой обаче има най-добрата ръка и печелившата пика (висока или ниска, в зависимост от версията), този играч ще спечели целия пот. Съществъват други различни вариации като Покер с машини с плодове или американски Покер, които обаче не са толкова известни.

Покер ръце

Докато америскански Покер се играе в безброй форми, играч, който разбира стойностите на покер ръцете и принципите на залагането, може да играе без затруднения във всеки тип покер игри.  Освен в няколко версии на играта, покер ръцете се състоят от пет карти.

Сега ще ви представим различните видове ръце, как се играе Покер и подредени от най-силната до най-слабата:

Роял флъш (Royal Flush)

Най-силната покер ръка е роял флъш. Състои се от A ♠, K ♠, Q ♠, J ♠, 10 ♠ от една боя, независимо коя е тя. Шансовете за раздаване на тази ръка са 1 на почти 650 000.

Стрейт флъш (Straight Flush)

Това е най-високата възможна ръка, след роял флъш, когато се използва само стандартната опаковка и няма wild(диви) карти. Стрейт флъш се състои от пет карти от един и съща боя последователно, като 10 ♥, 9 ♥, 8 ♥, 7 ♥, 6 ♥.

Каре (Four of a Kind)

Това е следващата най-висока ръка и се нарежда точно под стрейт флъш. Пример са А ♠, А ♥, А ♦, А ♣, 4 ♥ или 3 ♠, 3 ♥, 3 ♦, 3 ♣, Q ♠. Важното е да имате четири еднакви карти, независимо каква е петата.

Фул Хаус (Full House)

Тази цветна ръка е съставена от една тройка и чифт. Примерно Q, Q , Q, 4, 4, или А, А, А, К, К. Ако двама играчи имат Фул Хаус, тогава се сравняват първо тройките. Който има по-високата тройка – печели. Ако играчите имат еднакви тройки, тогава решаваща е силата на чифта.

Флъш (Flush)

Пет карти, всички с един и съща боя, но не всички в последователност, са флъш. Пример е Q ♠, 10 ♠, 7 ♠, 6 ♠ и 2 ♠. Ако двама играчи имат флъш, определящо е кой има по-силни карти.

Стрейт (Straight)

Пет карти последователно, но не всички от един и същи бои. Пример е 9 ♥, 8 ♣, 7 ♠, 6 ♦, 5 ♥.

Три еднакви (Three of a kind)

Тази комбинация съдържа три карти от един и същи ранг, а другите две карти от различнрн танг, примерно 7, 7, 7, К и А, независимо каква боя са.

Два чифта (Two pair)

Тази ръка съдържа двойка от един ранг и друга двойка от различен ранг, плюс всяка пета карта от различен ранг, като Q, Q, 7, 7, 4. независимо от каква боя са. Ако двама играчи имат два чифта, се сравняват първо по-силните чифтове. Ако и те са еднакви, се сравняват по-слабите два чифта. В случая, когато и те са еднакви, решаваща е силата на петата карта, кикър.

Чифт (Pair)

Тази честа комбинация съдържа само една двойка, а останалите три карти са с различен ранг. Пример е 10, 10, K, 4, 3.

Без двойка

Тази много обикновена ръка не съдържа „нищо“. Нито една от петте карти не се сдвоява, нито всички пет карти с един и съща боя или последователни по ранг. Когато повече от един играч няма чифт, ръцете се оценяват от най-високата карта, която всяка ръка съдържа.

Две ръце, които са идентични, карта за карта, са вързани, тъй като боите нямат относителен ранг в покер игри. В такъв случай завързаните играчи си разделят пота. Имайте предвид, че ако две ръце съдържат една и съща висока двойка, тогава класирането на следващата карта в ръцете определя коя от тях печели. Например: 9, 9, 7, 4, 2 побеждава 9, 9, 5, 3, 2. По същия начин, две ръце, които имат идентични двойки, ще бъдат решени от петата карта. Например: Q, Q, 6, 6, J побеждава Q, Q, 6, 6, 10.

Упътване за начинаещи в покер игри

След като се раздадът първите карти, играчите трябва да направят своя първи ход, като това става по посока на часовниковата стрелка според позицията им на масата. Играчите могат да извършат едно от следните действия, когато сигне неговия ред:

Чек (пас)

Да пасуваш означава да не направиш залог. Всеки играч може да чекне само ако по време на текущия рунд на залагане не е направен залог. След чек, идва ред да направи ход следващия играч по посока на часовниковата стрелка. Има възможност всички играчи да направят чек, в такъв случай рундът на залагане се счита за приключил.

Бет (залагам)

Играчите имат възможността да заложат, ако вече друг играч не го е направил преди тях. След като залога е направен, останалите играчи могат да колнат, залагайки същата сума, за да си останат в ръката.

Фолд (хвърлям картите)

Ако решите да фолднете, вие се отказвате от картите си и не можете да спечелите или да предприемете друго действие по време на текущата ръка.

Кол (плащам)

Всеки играч има възможността да колне залога на друг играч, направен през сегашния рунд за залагане, това значи, че е нужно да плати най-високия залог, направен до момента.

Рейз (вдигам)

Може да рейзнете, единствено ако друг играч вече е направил своя залог през сегашния рунд. Трябва да платите повече от най-високия залог в рунда на залагане до момента. Играчите след вас трябва да колнат вашия рейз или да вдигнат залога отново (ререйз), за да останат в ръката.

poker igriКакто вече споменахме в това упътване за начитаещи в покер игри, има много различни вариации на покер, както и различни рундове за залагане. Тексас Холдем и Омаха са сред най-популярните игри на покер и имат същата структура на залагане – четири рунда на залагане, наречени префлоп, флоп, търн и ривър.

Петте общи карти се раздават на три етапа:

1 – Първите три карти се наричат ​​„флоп“.

2 – Тогава се раздава само една карта, наречена„ търн“.

3 – Накрая се раздава още една карта, петата и последна, наричана „ривър“.

Играчите конструират покер ръцете си с пет карти, използвайки най-добрите налични пет карти от седемте общи карти. Ако залагането кара всички, освен един играч, да отпаднат, оставащият играч печели пота, без да се налага да показва никакви карти. Поради тази причина играчите не винаги трябва да държат най-добрата ръка, за да спечелят пота. Винаги е възможно играчът да „блъфира“ и да накара другите да сгънат по-добри ръце.

Ако двама или повече играчи стигнат до показването на картите си, след раздаване на последната обща карта и всички залагания са завършени, единственият начин да спечелите пота е да имате покер ръка с най-висок ранг. Надяваме се нашето обяснение как се играе Покер да ви е позлужило за нещо и да ви са се изяснили всичи въпроси относно покер машини с плодове, какви са най-важните покер правила, какво представляват американски Покер игри и общо взето каксе играе Покер накратки.

Стратегии, съвети и трикове за печеливши покер игри

Покера е теория, съчетание от различни видове стратегии и трикове, а това означава, а това означава че за да печелие трябва да разберете как работи играта, основна математика, проценти и как да вземете най-добрите решения, които са печеливши в дългосрочен план. Ето и някои съвети и стратегии как да направите вашите покер игри оптимални:

Мислете глобално, а не за ръце

Може би този е най-полезния от всички съвети- Един от най-лесните начини да забележите разликата между посредствените покер играчи и елитните е как те мислят за това, което притежава противникът им. Посредствените играчи в покер игри с карти се опитват да предположат ръката на опонента си, а елитните Покер онлайн играчи мислят по отношение на обхвата. Обхватът е по същество целият спектър от ръце, които някой може да има в конкретна ситуация. Например, играч X може да има флъш, топ чифт, среден чифт, долен чифт, равенство, асо-високо или дори да блъфира. Добрите играчи разбират, че играчът X ще се появи с цялата гама ръце с различни честоти, те се опитват да разберат тези честоти и след това да направят най-добрата игра.

Предприемете последователна стратегия

Друг голям ключ към това да станете страхотен покер играч (и може би един от най-важните покер съвети, които трябва да знаете) е последователното прилагане на печеливша стратегия. Не е добре изведнъж да промените нещата (например да отворите с 9 и 7 – от ранна позиция), само защото ви е скучно или колебливо. Целия ви опит и изучаване през годините ви е дало множество знания, които ви казват как да играете тази игра печелившо. Но всъщност има значение само ако го прилагате непрекъснато на покер масите. Всяка ръка се брои и всяка сесия е важна. Елитните покер играчи прилагат една и съща печеливша стратегия отново и отново, без значение как се чувстват или какви са последните им резултати.

Винаги имайте причина

Покер играчите понякога се откъсват от стандартните си успешни стратегии, но винаги по очевидни причини. Посредствения играч може да започне да вдига 9 и 7 – от ранна позиция, защото му е скучно или иска да направи нещо. Елитен покер играч ще вдига с тази ръка в тази позиция при повод, защото забелязва, че масата се играе пасивно и има няколко играчи за отдих в блайндовете. След това има ясна причина да вярваме, че повишаването на 9 и 7 – от ранна позиция (обикновено сгъване при нормални обстоятелства) може да бъде печеливш ход в тази ситуация.vАко можете да представите добре обоснован аргумент защо отклонението от редовната ви стратегия може да е по-изгодно, тогава е добре. Разсъжденията трябва да са „защото се чувствам така” или „отегчен съм”.

Да знаеш кога да се откажеш

Сред висчки трикове за печеливши Покер игри този наделява с важността си! Друга ясна разлика между средните покер играчи и страхотните покер играчи е способността да се откажеш на време. Знаеш ли това изригващо усещане, което получаваш, когато имаш две аса и строг опонент вдига all-in на свой ред? Трябва да започнете да обръщате внимание на това чувство малко по-често. Някои модели са лесно разпознаваеми при по-ниските залози – особено когато играете онлайн покер – където е 100 процента правилната игра, за да се откажете от надценката. Добрите играчи могат да се оттърват от всякаква емоционална привързаност към своите силни карти. Средните играчи вместо това се обвързват за своите аса или крале и не могат да ги пуснат дори когато знаят, че ще загубят.

Не трябва да губите контрол

Загубата на контрол над емоциите си по време на покер игри, е унищожител на банкроли, мечти и покер кариера. Реалността за покер игри, е че понякога нещата ще са зле за вас и няма да има абсолютно нищо, което можете да направите за това. Когато си позволите да загубите контрол над емоциите си и да хвърлите стратегията си през прозореца, единственият човек, когото наранявате, сте вие. Всички онези часове, които сте прекарали в опит да научите и подобрите играта си, ще бъдат похабени, защото сте решили да изберете емоциите си над разума, когато всъщност те нямат значение. Уважавайте работата, която сте свършили. Дължите го на себе си, за да поддържате повече спокойствие и да спрете да хвърляте пари, когато картите отиват на вятъра.

Избери правилната игра

Още един начин средните играчи редовно да саботират своите покер резултати е като упорито играят в игри, които не са по възможностите им. Ако не можете да намерите някой на масата, който играе много зле, тогава трябва да се запитате защо сте дори там. Ако играете покер само за психическото предизвикателство или за отдих или за удоволствие, това е добре, този покер съвет не се отнася непременно за вас. Но ако победата изобщо е приоритет за вас, тогава трябва да помните, че няма да имате голяма печалба, ако правите вашата игра с добри покер играчи. Може да печелите големи пари, като играете срещу играчи, които правят значителни основни грешки и раздават парите си в дългосрочен план. Както се казва: „Ако не можете да забележите глупака през първия си половин час на масата, значи вие сте този“.

Отделите си нужното време

Не изпадайте в навик да вземате решения бързо и автоматично. Огромна грешка е, че дори напредналите играчи оттделят не достатъчно време и убиват всичките си шансове да спечелят пари. Отделете време и помислете за всички неща, които вече обсъдихме. Особено в началото може да е превъзходно да мислите за всичко наведнъж, като вашите позиции, класиране на покер ръцете, картите на противника и много други. Ето защо трябва да се придържате към този покер съвет, за да играете само на една маса и да отделите цялото време, необходимо за вземане на вашите решения.

Онлайн покер турнири

poker igriТурнирите са опора на онлайн покер сцената повече от десетилетие. Всеки уикенд, играчите намират начин да маркират финалните маси с стремеж да добавят значителна сума пари към банкрола си. И в няколко случая постигат резултат, променящ живота.

Макар че мнозина считат, че професионалистите за успешна кеш игра са на върха на онлайн покер йерархията, играчите за отдих са привлечени от онлайн турнири поради сравнително ниските парични инвестиции, необходими за влизане в сравнение с потенциално огромното изплащане.

Това важи и за турнирите на живо, но въпреки това големите онлайн покер сайтове са домакини на водещи събития всяка седмица, които предлагат на играчите с малки банкроли шанс да се класират до смислена финална маса – което може да доведе до огромна награда.

Видео покер турнирите, поне в техния традиционен формат, продължават да предлагат лесни за разбиране проценти на рейк, които остават непроменени през годините. Това от своя страна позволи на играчите от всички нива на умения да се запознаят с процентите на турнирните такси, начислени от покер сайтовете, и лесно да разберат каква част от тяхната инвестиция ще бъде разпределена в реалния награден фонд.

Наистина няма замяна на интернет, когато става въпрос за удобство, а покер турнирите не са изключение. Докато повечето събития на живо разчитат на местно присъствие за запълване на места, покер феновете могат да изстрелят множество събития от своя лаптоп или мобилно устройство и да се състезават за огромни награди от комфорта на собствените си домове. Удобството е един от най-важните допринасящи фактори за популярността на онлайн покера през годините, особено след като много сайтове приемат депозити от онлайн портфейли, основни кредитни карти и дори виртуални валути като биткойн.

Ако искате да изпробвате покер турнири и нямате време да карате няколко часа до най-близкото наземно казино, онлайн сайтовете за покер са най-добрият вариант. Така че не се колебайте повече дали можете да играете казино игри с карти от вашия дом, срещу други играчи, защото възможността е тук, пред очите ви!

Онлайн покер с инстински пари

poker igriБезкрайните битки, които се провеждат всеки ден в най-добрите сайтове за покер с истински пари, са най-добрият начин да разберете колко вълнуващи могат да бъдат покер игри.

Не е нужно да харчите много истински пари или да играете срещу най-желаните играчи в света в онлайн Покер, за да се забавлявате. Най-добрите сайтове за покер с истински пари онлайн предлагат страхотни игри с карти и професионална среда, дори ако играете със стотинки.

Независимо дали сте започнали вашето покер приключение вкъщи или сте направили първите си стъпки в безплатни онлайн покер сайтове, подгответе се за значителна промяна. Покерът с истински пари е естествената еволюция на тези игри с карти и това е едновременно вълнуващо и изключително възнаграждаващо.

Игрите са много по-добри, отколкото в безплатните сайтове за онлайн Покер с истински пари. Покер играчите с истински пари мислят повече, играят по-малко произволни ръце и приемат по-сериозно съветите на покер стратегия. Парадоксът на всичко това е, че покер игри с истински пари са по-лесни, защото намирате много по-малко случайни начинаещи, които влизат ол-ин всеки път, когато имат добра покер ръка… или се чувстват отегчени. В момента, в който всеки играч има някакви пари на линия, действието се променя и всичко става по-сериозно.

Докато много играчи казват, че покерът безплатно онлайн е отличен за разбиране на основите и научаване как да играете покер, други смятат точно противоположното. Ще научите покера много по-добре (и по-бързо), когато играете онлайн Покер с истински пари, дори и при най-ниските залози. След като се регистрирате в някой от тези покер сайтове с истински пари и седнете на масата, за да играете първите си игри, ще видите, че залозите стават много по-разумни и нямате толкова много свободни оръдия, които хвърлят покер чипове наоколо. В онлайн покера за истински пари, дори при микро залозите, действието е много по-добро и имате реален шанс да спечелите пари, ако играете онлайн Покер по правилния начин.

Често задавани въпроси & отговори

🍒 Коя е най-силната ръка в покера?

Най-силната ръка на която можете да попаднете, се нарича Роял Флъш (Royal Flush). Тя прeдставлява стрейт от 10 до А с пет карти от една и съща боя.

🍒 Можете ли да играете покер с истински пари онлайн?

Напълно безопасно е да играете онлайн покер за истински пари. Препоръчваме ви, преди да играете вашия залог, да се уверите, че онлайн сайтът който сте избрали за вашите покер игри, е криптиран.

🍒 Кога трябва да блъфираме в покер игри?

Трябва да блъфирате, тогава когато смятате че вашия опонент е готов да се отгаже от ръката. Това знание с придобива единствено чрез практика, и колкото повече играете на покер игри, толкова по-добри ще ставате.

🍒 Какво са онлайн покер игри? 

Онлайн покерът е просто традиционната игра на карти на покер, играна през интернет. Има разнообразие от различни онлайн покер сайтове, които предлагат различни варианти на покер с широка гама от налични игри и залози.

🍒 Коя е най-добрата стратегия в покера?

Най-печелившият начин да играете покер е да използвате „експлоатационни“ стратегии. Това означава, че проучваме играта на противника си за слабости и се стремим да насочим тези слабости възможно най-агресивно.